Simpelswitch.NL | Overstappen Energie met welkomst cadeau
Welkomst cadeau of kado energie als u overstapt van leverancier.
energie cadeau, welkomstcadeau energie, kado energie
15890
page-template-default,page,page-id-15890,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Overstappen energie met cadeau,
een goed idee of niet?

energie cadeau

energie cadeau

In hun strijd om klanten voor zich te winnen, geven veel energiemaatschappijen cadeaus weg. Een barbecue, een tablet of een telefoon gratis en voor niets ontvangen, het enige wat je ervoor hoeft te doen, is overstappen naar een andere energieleverancier. En dat is met een paar muisklikken geregeld, het kost je geen enkele moeite. Dat klinkt geweldig, toch? Zo makkelijk een duur apparaat cadeau krijgen, dat willen we allemaal wel. Het lijkt te mooi om waar te zijn – en als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan ís het dat vaak ook.

Een cadeautje… van jezelf

Als je namelijk even verder kijkt, blijkt vaak dat je voor het energiecontract (energiebedrijven noemen dit meestal hun ‘product’) waar je dat cadeau bij krijgt, onnodig veel betaalt. Vaak blijkt het vastrecht veel te hoog. Vastrecht is het vaststaande bedrag dat je hoe dan ook aan je energiebedrijf betaalt, zelfs als je helemaal geen stroom of gas zou verbruiken. Energiebedrijven zijn helemaal vrij in de vaststelling van dit bedrag. Vergelijk de energierekening die je over een jaar genomen zult betalen eens met de goedkoopste aanbieder zonder cadeau. Is je cadeau dan nog wel gratis? Of blijkt dat je het dubbel en dwars terugbetaalt met je energierekening?

Vaak worden deze cadeaus weggegeven bij contracten die langer lopen, bijvoorbeeld drie jaar. De laagste vastrechttarieven zijn zo rond de dertig euro per jaar, maar de duurdere kunnen wel honderd euro of meer bedragen. Krijg je een cadeau ter waarde van honderd euro bij een energiecontract waarvoor je honderd euro per jaar aan vastrecht betaalt, dan kost je ‘gratis’ apparaat je dus drie keer zeventig euro, is tweehonderdtien euro in totaal. Je had dat cadeau dus ruim twee keer in de winkel kunnen aanschaffen met het geld dat je bespaard had, als je slechts dertig euro per jaar aan vastrecht had betaald.

Wanneer wel kiezen voor een energie cadeau?

Wil je toch graag een cadeau krijgen als je overstapt naar een andere energieleverancier, kies dan voor een nuttig cadeau dat je kunt gebruiken als investering om te besparen op je energierekening. Zo bieden sommige energiemaatschappijen hun slimme thermostaat als overstapcadeau aan. Als je die thermostaat toch zou moeten kopen – of huren, waarbij de prijs uiteindelijk misschien toch weer hoger uitkomt –, kun je hem misschien voordeliger cadeau krijgen. Als je je slimme thermostaat ook slim gebruikt, kan die je op termijn geld opleveren door een lager energieverbruik. Een cadeautje voor jou, en voor het milieu.

q

Meestgestelde vragen

Waar moet je allemaal op letten bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier? Nog nooit over gestapt? Het is tegenwoordig eigenlijk niets meer dan een administratieve handeling die wij volledig  voor u verzorgen. We hebben de meest gestelde vragen hieronder voor u op een rijtje gezet.

Sectie 1
Lege sectie. Bewerk pagina om inhoud hier toe te voegen.
Sectie 2

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

WAAROM overstappen via Simpelswitch.nl?

  • 100% onafhankelijk
  • Volledig en correct
  • Gratis overstapservice
  • Extra actiekortingen via Simpelswitch.nl
  • Laagste prijsgarantie
  • Oude energieleverancier wordt door ons opgezegd